# Berben - Project Tervuren

Designwinkel / balie

 

Dit is een winkel voor allemaal designspullen.  Zowel de kastenwand als de balie moest er dus niet “gewoon” uitzien en moest een bepaalde uitstraling hebben.  Omdat het toch wel over een grote wand gaat wilde ik een speelse wand creëren.

Ik heb dus gespeeld met de greepbalken om zo verschillende maten van deurfronten te verkrijgen.  Ook heb ik hier met open nissen gewerkt, zodat ze aan de klant de kleinere voorwerpen konden laten zien , zonder dat deze in de winkel zelf staan, tegen diefstal.  Maar ook was de insteek van de open nissen om eens om het half jaar iets anders er neer te zetten en zo telkens een andere wand te verkrijgen en zo hadden ze ook een insteek om bv. met kerstmis er iets gezelligs van te maken.

 

Omdat de klant enkele stoelen in klein formaat hebben gekregen van de fabrikant, wilden we ook een soort “etalage” voor deze voorwerpen.  Dit heb ik verwerkt in de balie.  Op de achtergrond van deze nis heeft de klant de barcode van hun logo laten terugkomen..

Ik wilde ook een soort verbinding tussen de kitchenette en de achterkasten van de toonbank.  Maar omdat ik hier weinig plek had, zijn deze kasten enkel maar 10cm diep.  Dus eigenlijk is dit gewoon een soort van gevelbekleding.  De deuren kunnen wel opengaan, omdat de klant hier af en toe andere panelen zal hangen met reclame of met uitleg over de ontwerpers.

 

De kitchenette is ook verwerkt met het koffiemachine in zicht.  Dit vonden we niet storen dat dit zichtbaar bleef, omdat dit ook een soort van ‘design’ is.  Links van het koffieapparaat staat is een deur die volledig op en kan, en waarachter een spoelbakje verborgen zit, onder de koffiezet staat een afwasmachine.  Op de hoek van de “gevelbekleding “ naar de kitchenette konden de greepbalken niet doorlopen.

Dit omdat hier een koker achter zit met leidingen en de electriciteitskast.

 

 

Materialen:

 

HPL

 

 

Portfolio overzicht

Volgend project